10/9/2019 | Exact 75 jaar na de bevrijding van Maastricht start op zaterdag 14 september 2019 om 12.00 uur de nationale carillon-estafette met een bespeling van het 350 jaar oude Maastrichtse stadhuiscarillon door beiaardier Philippe Reuser. De Limburgse hoofdstad is de eerste grote Nederlandse stad die werd bevrijd. Aansluitend volgt de carillon-estafette het spoor van de bevrijders door Limburg, Noord-Brabant, Gelderland en Zeeland naar het noorden van Nederland. Alle beiaardiers zullen een programma spelen met muziek uit de bevrijdingstijd.

In de loop van het jaar zijn er bespelingen in heel het land. De estafette is te volgen op onze interactieve kaart, deze wordt continue aangevuld. Mocht uw concert of evenement nog ontbreken dan horen wij dat graag! 

Af en toe wordt er een concert uitgelicht, zoals:

21 september 15.00 Bevrijdingsconcert t.g.v. 75 jaar bevrijding van Eindhoven

 

 

Vereniging

De Koninklijke Nederlande Klokkenspel-Vereniging werd opgericht op 20 juni 1918 en bestaat uit mensen met zeer uiteenlopende achtergronden

Lees verder

Leden

Het ledenbestand van de Koninklijke Nederlandse Klokkenspel-Vereniging is zeer divers en heeft ook buitenlandse leden.

Lees verder

Organisaties

Naast beiaardiers en liefhebbers van beiaard en beiaardmuziek, zijn ook een aantal lokale of regionale beiaardkringen lid van de Koninklijke NKV.

Lees verder

Klok & Beiaard

Een beiaard, carillon of klokkenspel is een muziekinstrument dat bestaat uit een reeks gestemde klokken.

Lees verder