Symposium Klinkend Erfgoed Maastricht - aanmelden kan nog

 Registratie gesloten
 
1
Categorie
Algemeen
Datum
2018-08-31

Symposium Klinkend Erfgoed in Maastricht

Op vrijdag 31 augustus vindt in Maastricht het Symposium Klinkend Erfgoed plaats. U heeft hiervoor eerder een uitnodiging van ons ontvangen, waar we u graag aan herinneren. Heeft u zich al aangemeld? Dan hoeft dat niet nog een keer.

Tijdens het symposium gaan we in op de vraag welke vernieuwingen nodig zijn om ook een ander en jonger publiek te bereiken. Er worden voorbeelden besproken hoe klinkend erfgoed aan nieuwe waarden, gebruiken en culturen kan worden verbonden.

Carillons, orgels, uurwerken en torenklokken waren ooit innovatieve instrumenten die het publiek eeuwenlang ontroerden en informeerden. Met muziek, met de aanduiding van de tijd en met meldingen over brand, een begrafenis of een huwelijk. Veel van die functies zijn verloren gegaan, waarmee ook de instrumenten zelf dreigen te verdwijnen. Nieuw gebruik en nieuwe vormen van eigendom kunnen het klinkend erfgoed toekomst bieden.

Klik hier om verder te lezen, ook over het aansluitende festival U treft daar een knop aan met de tekst Direct Aanmelden. Mocht die knop niet werken, klik dan op deze link: https://cultureelerfgoed.nl/node/854639

Foto: de beiaard van het stadhuis van Maastricht.

 
 

Alle datums

  • 2018-08-31