In het weekend van 9 tot 11 Augustus vond er in Hannover, Duitsland, een carillon workshop plaats onder leiding van Mathieu Polak. 

Deze workshop wordt jaarlijks georganiseerd door de Duitse Klokkenspel Vereniging en vindt plaats in het Diaconessenhuis van de Henrietten Vereniging. De workshop was een groot succes. Mathieu Polak heeft een aantal videos op zijn youtube kanaal gedeeld en een verslag over het weekend geschreven: 

Verslag Hannover Carillon Workshop 2019

Door: Mathieu Daniël Polak

Op vrijdag 9 augustus ben ik met de auto naar Hannover (Duitsland) gereden alwaar ik voor de eerste keer een workshop carillonspel zou gaan geven. 

In principe is Hannover met de trein ook heel goed te bereiken. Mijn beiaardleerling Jessica Simonetti vertelde mij dat er vanuit Zwolle (Nederland) een directe verbinding naar Hannover is. Jessica gaat vanaf september met de hoofdvakopleiding beiaard beginnen op de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Bij wijze van afscheid van mij wilde zij met de workshop in Hannover meedoen. Het bleek dat zij het zo naar haar zin heeft gehad dat zij volgend jaar weer naar Hannover zal komen.

De workshop begon vrijdagmiddag met een kennismakingsronde. Iedereen kwam samen in de grote zaal van de Diakovere Henriettenstift (Diaconessenhuis van de Henrietten Vereniging) aan de Marienstrasse 90 te Hannover.
Er waren circa twintig deelnemers. Verder lezen.