GDANSK — Op 14 januari 2019 overleed Pawel Adamowicz, sinds 1998 de burgemeester van de Poolse stad Gdańsk, nadat hij een dag eerder slachtoffer werd van een aanslag. De heer Adamowicz was een zeer toegewijd liefhebber en ondersteuner van de carilloncultuur in zijn stad: in een periode van 20 jaar kwamen er drie carillons tot stand. Daarmee werd Gdańsk uniek in Polen, een land waarin carilloncultuur onbekend is.

Katarzyna Kwiecien-Dlugosz, componiste te Gdańsk, schreef in één dag een carillonwerk om de nagedachtenis van burgemeester Adamowicz te eren. De beiaardiers van Gdańsk vragen dit werk zoveel mogelijk te verspreiden onder hun collega's overal, met het verzoek het te spelen op hun carillons. Daar willen wij als KNKV graag aan meewerken.

Klik hier om deze nieuwe carilloncompositie Epitafium in beeld te krijgen. De componiste vindt het fijn een bericht te ontvangen wanneer en waar u het werk uitvoert. Haar e-mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.