Nobody Is Perfect

Op Bevrijdingsdag 2021, woensdag 5 mei zullen de beiaardiers, verspreid over heel Nederland dit lied van Davina Michelle spelen. Afgelopen week ontvingen zij van het Nationaal Comité 4 en 5 mei de uitnodiging om op 5 mei het lied 'Nobody is perfect' te spelen.                                    

Om 13.00 uur is het moment waarop minister-president Rutte, na de 5-mei-lezing door Angela Merkel, het Bevrijdingsvuur ontsteekt. Dat is het startsein voor alle (online) activiteiten op 5 mei. Op dit moment zal zangeres Davina Michelle 'Nobody is perfect' zingen. Frank Steijns, beiaardier van Maastricht, Weert en Heerlen heeft voor deze gelegenheid een arrangement van Nobody Is Perfect voor beiaard gemaakt.

Al eeuwenlang zijn beiaarden symbolen van vrede en welvaart. De beiaarden vertolken van oudsher de gevoelens en emoties van burgers, ze worden daarom ook wel de stem van de stad genoemd. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog werd zo lang mogelijk doorgespeeld om de moraal van het volk te versterken. Ondanks de klokkenroof. Ongeveer 9.000 klokken, carillons en kerkklokken, met een totaalgewicht van 3,5 miljoen kilo klokkenbrons, werden tijdens de Tweede Wereldoorlog uit de torens verwijderd om te worden omgesmolten en gebruikt ten behoeve van de Duitse oorlogsindustrie. Dankzij de inzet en vertragingstactieken van veel burgers is de helft van deze klokken bewaard gebleven. Na de oorlog zijn alle geregistreerde klokken teruggeven aan de rechtmatige eigenaren.

Het is een lange traditie dat het carillon speelt op Bevrijdingsdag, ook dit jaar zal de beiaard een feestelijke bijdrage leveren aan digitale Bevrijdingsdag 2021.

Hebt u, als beiaardier, zich nog niet aangemeld en wilt u meedoen gebruik dan deze link: https://forms.gle/wRBaPgYDk2qfLJeZ9

Er wordt onder andere in de volgende plaatsen gespeeld: 

Lochem              Jan-Geert Heuvelman; Reguliere beiaardbespeling op woensdagmorgen in Lochem

Rijssen               Jan-Geert Heuvelman

Arnhem              Bob van der Linde

Veendam           Vincent Hensen-Oosterdijk

Winschoten       Vincent Hensen-Oosterdijk

Sluis                    Piet Hamelink

Axel                    Piet Hamelink

Hasselt (Ov)       Martien van der Knijff

Hengelo Ov.      Roel Smit; Eerst Nobody is perfect. Aansluitend muziek uit de jaren '40, bijvoorbeeld In the Mood

Doetinchem      Roel Smit; Eerst Nobody is perfect. Aansluitend muziek uit de jaren '40, zoals bijvoorbeeld In the Mood

Enschede           Esther Schopman; Zie ook https://fb.me/e/4lAYrxJli

Middelstum, Henk Veldman, Nobody is perfect arrangement van Frank Steijns geschikt gemaakt voor de carilloncomputer van ons Hemony carillon, wordt om 13.00 uur afgespeeld. Op hele en halve uren op de automaat afwisselend op hele en halve uur, 'Het Wilhelmus', 'Middelstums Volkslaid', 'Auld lang syne' en 'We'll meet again'.

Oldenzaal, Hylke Banning, extra bespeling van 16.55 - 17.55 uur

Heerlen, Frank Steijns, meer informatie: https://www.facebook.com/events/456690692058557/