Op 26 maart 2018, sprak de gemeenteraad van Weesp zich uit voor een fusie met de gemeente Amsterdam. Het is inmiddels bijna vier jaar later en vanaf 24 maart aanstaande is de fusie van de beide gemeenten een feit. Weesp wil in de aanloop naar de fusie laten zien wat haar identiteit is. De Noord-Hollandse vestingstad wil laten zien wat zij huis heeft en doet dat met een Weesper Week met als titel “Weesp blijft Weesp”. Tijdens de feestelijke week is er onder meer een verenigingenmarkt, een ontbijtfestijn, een kunstmarkt, een speurtocht en andere culturele activiteiten voor jong en oud. 

Als onderdeel van de Weesper Week is ook de Hemonybeiaard in de St. Laurenstoren betrokken bij de feestelijkheden. Zo werd er een speciaal lied geschreven bij de fusie. Het lied wordt hier en daar gezongen en het moet uiteraard ook op de beiaard klinken. Zo werd er een opname gemaakt van stadsbeiaardier Bauke Reitsma, die ook werd geportretteerd voor een fototentoonstelling waarin diverse Weespers en mensen met een band met de stad te zien zijn.

Samen met de organisatie van de Weesper Week, organiseert Beiaardkring Weesp op zes dagen een beiaardbespeling door een beiaardier die een link heeft met Weesp of met Amsterdam of met de fusie. Zo opent Klaas de Haan op donderdag 17 maart om 19.30 uur de concertserie. De beiaardier van o.a. Amsterdam Slotermeer laat een programma horen met een mix van Weesper- en Amsterdamse muziek, daarnaast staat hij ook stil bij Oekraïne met bijpassende liederen. De bespeling vindt plaats tijdens de Verenigingenmarkt.

Op vrijdag 18 maart vanaf 14.00 uur is het de beurt aan Gideon Bodden, stadsbeiaardier van Amsterdam (Munt-, Oude Kerk- en Zuidertoren) De bespeling volgt direct op een kinderkoor vanuit basisscholen. Het speciaal geschreven lied ‘Denkend aan Weesp’ klinkt hierbij. De bespeling begeleidt de kunstmarkt ‘Weespers aan de Straatkant’. Omdat een fusie van gemeenten in de 2deKamer wordt goedgekeurd, heeft Beiaardkring Weesp de Haagse stadsbeiaardier Gijsbert Kok uitgenodigd. Aardige bijkomstigheid is dat Kok de voormalige stadsbeiaardier van Weesp is. Hij zal op maandag 21 maart vanaf 16.00 uur een bespeling verzorgen met o.a. Weesper musicalliedjes en de compositie Drie Weesper Nocturnes van Martijn Voorvelt.

Op dinsdag 22 maart is het de beurt aan de Weesper stadsbeiaardier Bauke Reitsma om zijn wekelijkse marktbespeling te laten horen om 11.00 uur, waarna hij op woensdag 23 maart een extra bespeling geeft vanaf 15.30 uur. Deze bespeling vindt plaats na een raadsvergadering en een bijeenkomst in de Grote Kerk. Naast het liedje ‘Amsterdam’ van Flemming, staan ook Weesper (cabaret)liedjes als ‘In Weesp’ en ‘Blauw-wit-blauw’ op het programma. Ook klinkt het werk Sic Preludebat van de oud-Weesper stadsbeiaardier Wim Franken. Franken componeerde het werk in 1981 bij de viering van het feit dat Weesp 625 jaar geleden stadsrechten ontving.

De laatste bespeling op de 38 klokken vindt plaats op donderdag 24 maart vanaf 18.00 uur en wordt verzorgd door Boudewijn Zwart, stadsbeiaardier van o.m. Amsterdam (Westertoren en Oude Kerkstoren) Zwart leidt met de bespeling de ‘Amsterdamse Avond’ in de grote kerk in met o.a. diverse Mokumse liedjes. De beiaardbespelingen zijn in de Nieuwstraat te volgen via een door Beiaardkring Weesp opgestelde beeldverbinding met de speelruimte. Ook is de luisterplaats in de tuin van kunstenares Ilona Woltring aan Oudegracht 27 geopend.