Terugblik op de nationale carillon-estafette

Exact 75 jaar na de bevrijding van Maastricht startte op zaterdag 14 september 2019 om 12.00 uur de nationale carillon-estafette met een bespeling van het 350 jaar oude Maastrichtse stadhuiscarillon door beiaardier Philippe Reuser. De Limburgse hoofdstad was de eerste grote Nederlandse stad die werd bevrijd. Aansluitend volgde de carillon-estafette het spoor van de bevrijders door Limburg, Noord-Brabant, Gelderland en Zeeland naar het noorden van Nederland. Alle beiaardiers speelden een programma met muziek uit de bevrijdingstijd. De plaatsen kunt u via de interactieve kaart zien en deze wordt verder aangevuld met hoe er in de media over is bericht, klik hier. De oude en nieuwe kaart zijn samen al meer dan 120.000 keer bekeken! Deze kaart wordt u mede aangeboden door het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland* en het BNG Cultuurfonds*. Het programmaboekje staat ook online, klik hier! Heeft u wijzigingen of aanvullingen? Mail dan onze secretaris via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KNKV 3

PrinsBCultuurfonds GelderlandBNGCultuurfondslogo

* Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland steunt cultuur, natuur en wetenschap in Nederland; Het BNG Cultuurfonds ondersteunt projecten op het gebied van kunst en cultuur

 

 

 

======

Beiaarden, luidklokken en torenuurwerken vormen een belangrijk onderdeel van het cultuurgoed van de Lage Landen. De Koninklijke Nederlandse Klokkenspel-Vereniging (NKV) stelt zich ten doel dit rijke cultuurgoed te beschermen en te bewaren.

Concertagenda 2020

Overzicht wekelijkse bespelingen

Informatie over onze Dropbox

Heeft u tips of content voor op de website? Mail onze webredacteuren Jessica of Roel dan direct: 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vereniging

De Koninklijke Nederlande Klokkenspel-Vereniging werd opgericht op 20 juni 1918 en bestaat uit mensen met zeer uiteenlopende achtergronden

Lees verder

Leden

Het ledenbestand van de Koninklijke Nederlandse Klokkenspel-Vereniging is zeer divers en heeft ook buitenlandse leden.

Lees verder

Organisaties

Naast beiaardiers en liefhebbers van beiaard en beiaardmuziek, zijn ook een aantal lokale of regionale beiaardkringen lid van de Koninklijke NKV.

Lees verder

Klok & Beiaard

Een beiaard, carillon of klokkenspel is een muziekinstrument dat bestaat uit een reeks gestemde klokken.

Lees verder

Youtube film met commentaar

Youtube film met commentaar